Zāles pļāvējs robots | Zāles pļaušana | husis.lv

Klusi dūcošais, gudrais un čaklais draugs – robots zāles pļāvējs

zāles pļāvējs robots

Zāliens – mīkstais zaļo augu paklājs, kas patīkami kņudina kāju pēdas, ir svarīga mūsu vasaras sastāvdaļa, neatkarīgi vai tas atrodas pie personīgās mājas, daudzdzīvokļu majas rotaļu laukumā vai kādā no pilsētas centra parkiem. Lai zāliens pildītu zaļā paklāja funkciju, būtu izskatīgs, izturīgs un mīksts, tas rūpīgi jākopj un regulāra pļaušana tam ir svarīgākais nosacījums.

Sen ir aizgājuši tie laiki, kad vienīgais piemājas zāles pļāvējs bija izkapts. Trīsdesmit gadu laikā esam iepazinuši visdažādākos zāles pļāvējus un trimerus – gan ar bendzīna, gan elektrības piedziņu. Daudzi lielāku māju un zālienu īpašnieki ir piepildījuši savu bērnības sapni, nopērkot zāles pļaujamo traktoriņu, tomēr pēdējos gados arvien lielāku popularitāti iegūst robotizētie pļāvēji, kas klusi un nemanāmi dara savu darbu laikā, kad saimnieki atpūšas un bauda vasaru.

Ko ņemt vērā, izvēloties zāles pļāvēju robotu?

Katrs ražotājs savu preci slavē, taču lai izvēlētos sev atbilstošāko modeli, arī šie zāles pļāvēji jāvērtē ne tikai pēc cenas un ārējā izskata, bet arī pēc

  • Lietotāju atsauksmēm
  • Mehāniskās kvalitātes un ilgtspējas
  • Akumulatora ietilpības un uzlādes ātruma
  • Pļaušanas platuma un augstuma
  • Spējas strādāt uz nelīdzenām virsmām un slīpumā
  • Vadības iespējām un ērtībām.

Daudzās mājās robotam tiek dots vārds un vēl ilgu laiku pēc iegādes tas ar savām iespējām sniedz aizraujošu šovu visai ģimenei. Robots pļauj zāli pamazām, bet bieži, tādējādi panākot veselīga zāliena izskatu un novēršot sūnu veidošanos. Pateicoties dažādajiem pļaušanas virzieniem, zāle tiek perfekti nogriezta no visām pusēm un izskatās gluži kā paklājs. Pļāvēji darbojas ļoti klusi, diskrēti un tikai tad, kad saimnieks to vēlas un mazā enerģijas patēriņa dēļ pļāvēja ekspluatācijas izmaksas ir niecīgas, salīdzinot ar parasto zāles pļaujmašīnu izmaksām.

SIA “Husis Pro” piedāvājumā ir SILENO un HUSQVARNA roboti – zāles pļāvēji cenu diapazonā no 739 EUR līdz 4999 EUR.

Vienkāršs un uzticams

Vienkāršākais HUSQVARNA zāles pļaušanas robots Automower®105 (svars 12,3kg; izmēri 69×53×35 cm) ir kompakts, moderns un ir piemērots zālāju platībām līdz 600 m². Tas ir viegli paceļams un pārnēsājams un pats atgriežas uzlādes stacijā, lai uzlādētos jaunam darba cēlienam.

Automower®105 pļaušanas platums ir 17 cm, augstums 20-50 mm, stundā nopļaujot 43m2 platību slīpumā līdz 25%. Pļaušanas augstums ir viegli regulējams, pagriežot slēdzi pļāvēja virspusē. Vidējais pļaušanas laiks akumulatoram ir 70 minūtes, uzlādes ilgums – 50 minūtes. Pļāvējs aprīkots ar viegli saprotamu displeju un klaviatūra personīgo uzstādījumu un taimera regulēšanai, pret-zagļu trauksmi un PIN koda atslēgu. Ja pļāvējs tiek pacelts no zemes vai apgāžas, tas automātiski izslēdzas. Turklāt asmeņi rotē pietiekami tālu no pļāvēja ārējās malas. Saskaroties ar šķērsli, ar asiem, izturīga karbona tērauda asmeņiem aprīkotais pļāvējs apstājas un pats maina virzienu, neradot nekādus bojājumus.

Labākais no Husqvarna

Dārgākie Husqvarna pļāvēju robotu modeļi aprīkoti ar nesen tikai militārajā un kosmosa rūpniecībā lietotām tehnoloģijām un mākslīgo intelektu, no tiem Automower®535 AWD  (svars 30,5 kg, izmēri 118×65×39 cm) ir efektīvākais robotizētais zāles pļāvējs HUSIS PRO piedāvājumā, kas radīts profesionālam darbam un aprīkots ar visu riteņu piedziņu.

Pļāvējs paredzēts platībām līdz 3500 m2, kuros ir šķēršļi, nevienmērīgs reljefs un slīpumi līdz 70%. Pļaušanas platums ir 22 cm, augstums 30-70 mm, stundā nopļaujot 146m2. Vidējais pļaušanas laiks akumulatoram ir 100 minūtes, savukārt, pilnai uzlādei vajadzīgas tikai 30 minūtes. No iespējām jāuzsver attālināta objektu noteikšana, izmantojot ultraskaņas sensorus, attālināta kontrole un uzraudzība – kopā ar pārējo tehnikas parku – izmantojot Husqvarna Fleet Services™ sistēmu. Pļāvējs ir veidots, lai bez problēmām darbotos jebkuros laika apstākļos un varētu atrasties ārā 24 stundas diennaktī. Iebūvētā GPS sistēma nosaka dārza karti, ieskaitot robežvada un vadošā vada atrašanas vietu. Husqvarna Automower® reģistrēs, kuras dārza daļas tas pļaus un noteiks kustības virzienu. Tas nodrošina efektīvu dārza pārklājumu un izcilus pļaušanas rezultātus.

Iestatot darbības laiku, kas atbilst zāles augšanas tempam, pļāvējs uz pilnu jaudu strādās tad, kad zāle straujāk aug. Saulainā vai sausā periodā, vai vēlā sezonā, pļāvējs patērēs mazāk laika pļaušanai, kas samazinās gan zāliena, gan pļāvēja nolietošanos. Automower® AWD modeļi em piemīt izcila manevrēšanas spēja sarežģītos dārzos un šaurās ejās. Aizmugurējās daļas spēja pagriezties jūtami uzlabo saķeri ar virsmu un atsevišķa katra riteņa kontrole nodrošina uzticamu darbību slīpumos līdz 70% (35°). Iebūvēti sensori ar ultraskaņas tehnoloģiju palīdz pļāvējam savlaicīgi uztvert objektus, samazināt ātrumu un izvairīties no sadursmes. Robots ir aprīkots ar LED statusa indikatoru un viegli lietojamu slēdzi START/STOP funkcijai, kā arī ir pilnībā kontrolējams ar viedtālruni, kurā var pārvaldīt sava pļāvēja darbības statusu un noteikt precīzu atrašanās vietu, nosūtīt komandas u.c.

Apskatītie modeļi ir HUSQVARNA zāles pļāvēju – robotu galējās versijas, kurām pa vidu ir vairāki izcili un dažādām mājsaimniecībām optimāli modeļi, kas būs neaizvietojams palīgs zāliena kopšanā.