Zāles pļāvēja sagatavošana sezonai | husis.lv

Zāles pļāvēja sagatavošana sezonai

Oranžs Husqvarna braucamasi zāles pļāvējs

1. Pārliecinieties, ka degvielas bāka ir tukša 

Degvielu bākā nedrīkst glabāt ilgāk par, aptuveni, mēnesi. Ja tajā ir saglabājusies degviela no iepriekšējās sezonas, iztukšojat bāku. 

2. Pārbaudiet un nomainiet eļļu 

Zem iekārtas palieciet trauku, kurā ietilpst vismaz litrs šķidruma, tad izteciniet veco eļļu un pēc tam iepildiet zāles pļāvējā jaunu, labas kvalitātes eļļu, vēlams tādu, kas ieteikta iekārtas lietošanas instrukcijā. Lietojiet mērtaustu, lai pārliecinātos, ka ir sasniegts pareizais eļļas līmenis. Informāciju par piemērotāko eļļas veidu skatiet savā lietotāja rokasgrāmatā. Lai sasniegtu labākos rezultātus, iesakām lietot “Husqvarna” smērvielas. 

3. Uzasiniet asmeņus 

Izmantojiet iespēju, kad iekārtā nav eļļas, lai noņemtu un uzasinātu asmeņus. Jums būs vajadzīga uzgriežņu atslēga, lai noņemtu asmeņus, un slīpripa vai galoda, lai tos uzasinātu, pēc uzasināšanas, vēlams, asmeni nobalasēt. Ja tas Jums liekas par sarežģītu, tad Jūs varat vērsties pie tuvākā husis.lv servisā. Zāles asmeņu kvalitātei ir liela nozīme, jo ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē pļaušanas kvalitāti. 

4. Iztīriet gaisa filtru 

Visizplatītākā kļūda ir dažādu šķidrumu izmantošana gaisa filtra tīrīšanai. Filtrs ir izgatavots no papīra vai putām, tāpēc šķidrumi to tikai sabojās. Tāpēc filtra tīrīšanai, izmantojiet kompresoru. Tāpat noderēs arī mīksta birste. Izņēmums ir porolona gaisa filtri, tos iespējams izmazgāt siltā pulverūdenī, nosusināt un tad samitrināt ar gaisa filtriem paredzētu eļļu lai labāk aizturētu putekļus. Ja filtrs izskatās deformējies un pārlieku netīrs to vēlams nomainīt.

5. Nomainiet aizdedzes sveci 

Drošības apsvērumu dēļ, pirms sākat darbu pie šasijas, vienmēr atvienojiet aizdedzes sveci. Aizdedzes sveces nav dārgas, un tāpēc mēs iesakām tās nomainīt reizi gadā vai vienu reizi divos gados. 

6. Pārbaudiet drošības funkcijas 

Iedarbiniet dzinēju un pārliecinieties, ka pašgājēja sistēma darbojas nevainojami.

7. Nododiet profesionālai pārbaudei 

Lai pārliecinātos, ka pļāvējs ir pilnībā gatavs nākošajai pļaušanas sezonai, Jūs to varat nodot kādā no husis.lv  servisa centriem, kur Jums palīdzēs no pļāvēja iztecināt veco eļļu, nomainīs gaisa filtru, aizdedzes sveci un veiks pamata diagnostikas testus. 

Husis.lv dārza tehnikas serviss un remonts

Labākais, ko Jūs varat izdarīt savam pļāvējam, to reizi pa reizei nodot profesionāļa rokās, lai veiktu kvalitatīvu pļāvēja apkopi. Lai Jums nenāktos ilgi gaidīt, izdariet to pēc sezonas pēdējās pļaušanas, kad tuvojas ziema. 
Vēl ir svarīgi to apkopt pēc katras lietošanas reizes. Padariet to sev par ieradumu – kārtīgi notīrīt iekārtu, pirms to novietojat uzglabāšanai. 
Jaunākās paaudzes Husqvarna pļāvēji ir aprīkoti ar ūdens šļūtenes savienojumu. Vienkārši pievienojiet šļūteni pļāvēja blokam un iedarbiniet dzinēju. Kamēr asmeņi darbojas, ūdens šļāksies gar bloku un iztīrīs no pļāvēja visus netīrumus un dubļus.