Ziemas serviss dārza tehnikai | Padomi | husis.lv

Vai vajadzīgs ziemas serviss dārza tehnikai?

ziemas serviss dārza iekārtām

Lai arī mūsdienās tirgū ir pieejama kvalitatīva dārza tehnika, kuras izgatavošanā tiek pielietotas jaunākās tehnoloģijas un inovatīvi materiāli, ik pa laikam, it sevišķi jaunai sezonai sākoties, arī šādai tehnikai nepieciešams regulārs serviss un apkope. Šobrīd, pakāpeniski iestājoties ziemai, daudzas iekārtas, kas tiek izmantotas dārza un pagalma darbiem, piemēram, lapu un sniega pūtēji, krūmgrieži, motorzāģi un citas iekārtas nepieciešams pārbaudīt un sagatavot jaunai sezonai.

Kāpēc nepieciešams dārza tehnikas ziemas serviss?

Lai ierīce, kas ir jūsu īpašumā, strādātu labi un kalpotu jums ilgu laiku, ir svarīga ne tikai pareiza iekārtu uzglabāšana, bet arī apkope, kuras laikā speciālists veic ierīces diagnostiku, nosaka darbības traucējumu cēloņus, kā arī izskaidro īpašniekam, kā šos cēloņus novērst un cik varētu izmaksāt remonts. Tāpat servisa laikā tiek novērsti visi iekārtas darbības traucējumi, ja tādi ir, un tiek veikta aprīkojuma ekspluatācijas instruktāža.

Tā ir ļoti laba iespēja sagatavot savu dārza tehniku sezonas darbiem un būt pārliecinātam par tās nevainojumu darbību sezonas laikā, it sevišķi ziemas periodā. Ziemā sniega un sala dēļ nepieciešama ātra un efektīva tehnikas, piemēram, sniega pūtēju darbība, tāpēc ir labi būt pārliecinātam, ka ar to viss būs kārtībā, ja nepieciešama tūlītēja sniega tīrīšana piebraucamajiem ceļiem un celiņiem.

Nepareiza iekārtu uzglabāšana var ietekmēt to darbību

Dārza tehnika darbojas īpašos apstākļos, kad, piemēram, sezonalitātes dēļ tā ilgu laiku stāv nelietota, un, iestājoties jaunai sezonai, tā atkal tiek darbināta. Papildus lielai slodzei, uzglabāšanas laikā tajā var nokļūt putekļi vai tehnika var tikt uzglabāta pārāk augstā, zemā vai mitrā temperatūrā, kas, protams, var negatīvi ietekmēt tās darbību. Šeit ir svarīgi atcerēties, ka nepieciešama iekārtu uzglabāšana atbilstoši ierīces instrukcijai.

Tāpat dīkstāves laikā dažas detaļas, galvenokārt gumija un plastmasa, var zaudēt savu kvalitāti. Arī aktīvi izmantojot dažādu dārza aprīkojumu, var dabiski rasties nodilums. Tāpēc pirms darba sezonas sākuma un aktīvas izmantošanas ir svarīgi veikt pilnvērtīgu tehnikas apkopi. Piemēram, Husis.pro piedāvā Husqvarnas grupas ražotas tehnikas servisu un regulārās apkopes, garantijas un pēcgarantijas remontu, kā arī tehnikas rezerves daļas un aksesuārus.