Kāpēc nepieciešama aizsargķivere un speciāls apģērbs? | husis.lv

Kāpēc strādājot nepieciešams valkāt aizsargķiveri un speciālu apģērbu?

aizsargķivere

Ķivere

Drošība vienmēr ir bijusi galvenā prioritāte dažādās rūpniecības nozarēs, būvniecībā, mežizstrādē un citur. Runa ir par darbu, kas nav biroja darbs, un tas prasa īpašus piesardzības pasākumus un individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu. Galva ir vienīgais cilvēka ķermeņa orgāns, kas ir gandrīz pilnībā ieskauts kaulos. Tādējādi daba jau noteikusi, cik cilvēkam svarīgi to aizsargāt. Ķivere darbojas kā pirmā aizsardzības līnija pret galvas traumām, taču tā darbojas pilnvērtīgi tikai tad, ja to pareizi nēsā. Ja darbiniekam nav ķivere, risks iegūt smagas traumas ir nesalīdzināmi lielāks.

Kā liecina pētījumi, tad no lielākās daļas iegūto galvas traumu darbā bija iespējams izvairīties. Vairumā gadījumu, kad nelaimes gadījumā traumēta galva, darba devējs nebija pieprasījis darbiniekiem valkāt aizsargķiveres. Šo var attiecināt arī uz privātām nodarbēm.

Ķivere ir viens no primārajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Aizsargķiverēm ir jābūt ergonomiskām, aprīkotām ar ausu aizsargiem un vizieri, lai Jūs vai Jūsu darbiniekus nodrošinātu pret visbiežāk sastopamajiem galvas satraumēšanas cēloņiem. Piemēram, spēcīga trieciena, ko var izraisīti krītoši objekti (akmeņi, koki vai lidojoši, asi priekšmeti). Ķivere arī pasargā galvu, cilvēkam krītot un atsitoties. Pasargājiet sevi – apskatiet mūsu preču klāstā pieejamās aizsargķiveres.

Aizsargapģērbs

Tāpat kā džinsi, kurus savulaik naski vilka strādnieki, jo šāds apģērbs bija īpaši piemērots darbam raktuvēs, tā arī mūsdienās ir izstrādāti īpaši materiāli, no kuriem tiek izgatavots specializēts darba aizsargapģērbs.

Aizsargapģērbs ir svarīga individuālo aizsardzības līdzekļu sastāvdaļa, jo tas izstrādāts, lai nodrošinātu aizsardzību pret tādiem specifiskiem darba vides riskiem kā, piemēram, mehāniskām traumām, karstumu, aukstumu un ķīmiskām vielām. Strādājot ar dažāda veida darba aprīkojumu, iekārtām, instrumentiem vai darba rīkiem, pirmkārt, sevi jāpasargā no mehāniskajām traumām – skrambām, dūrieniem, grieztām brūcēm un sitieniem. Mūsdienās darba apģērbam ne tikai jābūt ļoti izturīgam, bet arī labi saredzamam jebkādos laika apstākļos un diennakts stundās. Aizsargapģērbs palīdz nelaimes gadījumā atrast cietušo, kā arī novērst negadījumus.